Groene Deelscooters - https://www.kamperpoorter.nl

Tel: 038-4213120
KAMPERPOORTER.NL
Logo Kamperpoorter
WELKOM OP DE WIJKWEBSITE VAN DE KAMPERPOORTER
Kamperpoort
Ga naar de inhoud

Groene Deelscooters

NIEUWS
Felyx en Check bieden vanaf nu zo’n 300 deelscooters aan in Zwolle (en dit zijn de regels)
Niet meer rijden op een deelscooter van Go Sharing, maar op een donkergroen of wit vervoersmiddel van Felyx en Check. Deze twee nieuwe aanbieders verzorgen vanaf 1 juni alle elektrische deelscooters in Zwolle.
De knalgroene deelscooters van Go Sharing zijn definitief uit het straatbeeld verdwenen.
Het bedrijf vocht nog een kort geding tegen de vergunningverlening van de gemeente Zwolle aan, maar de rechtbank oordeelde dat Felyx en Check een fractie eerder waren met de aanvraag, stelt de Stentor.
Deze twee bedrijven mogen vanaf 1 juni deelscooters aanbieden in Zwolle.
300 nieuwe scooters
Felyx en Check krijgen van de gemeente Zwolle een vergunning om voor twee jaar ieder maximaal 150 deelscooters aan te bieden. Met de nieuwe aanbieders maakte de gemeente ook afspraken, zodat overlast zoveel mogelijk voorkomen en beperkt moet worden.
Nieuwe regels
Een van de nieuwe afspraken, is dat gebruikers worden geattendeerd op de verkeers- en parkeerregels in Zwolle. Ook moeten de aanbieders ervoor zorgen dat kapotte of verkeerd gestalde scooters na een melding binnen 24 uur worden verwijderd. Verder mogen de scooters tussen 01.00 en 06.00 uur niet meer gebruikt worden. Daarmee moet drukte op straat en overlast in de nacht voorkomen worden. “In de praktijk betekent dit dat de deelscooters tussen 01:00 en 06:00 uur niet starten en dus niet gebruikt kunnen worden”, zei een woordvoerder van de gemeente eerder tegen indebuurt Zwolle.
Nieuwe deelfietsen
Go Sharing verdwijnt overigens niet helemaal uit de Hanzestad. Samen met Dott en Bird mogen zij vanaf 1 juni ieder maximaal 150 deelfietsen aanbieden in Zwolle. Voor hen gelden dezelfde regels als hierboven, behalve dat de fietsen wel in de nacht gebruikt kunnen worden.
Terug naar de inhoud