Contact: Wijkcentrum Ons Eigen Huis

Mussenhage 2

8011 BH  Zwolle

Telefoon :  038 - 421 31 20

E-mail : redactie@kamperpoort.nl

Volg Ons

HomeActiviteiten Ons Eigen HuisNieuwsGebeurtenissenWijkcentrum Ons Eigen HuisWijkstichting STRIKJeugd- en JongerenwerkBewonersbedrijfZorg en WelzijnWijkkrant KamperpoorterLinksContact

Stadsfestival in de Kamperpoort

Groot succes met de voorstelling in de Kamperpoort tijdens het Stadsfestival.

De voorstelling “vechten tegen windmolens “die zich grotendeels afspeelde in de Kamperpoort was een groot succes.

Veel bewoners uit de Kamperpoort hebben het bonte en muzikale gezelschap waarschijnlijk al regelmatig door de buurt zien lopen.

De voorstelling is 8 keer gespeeld en elke keer was er een groep van 20 tot 40 mensen die mee liepen in de optocht door de buurt, waaronder ook buurtbewoners .

De groep kreeg een rondleiding door een reorganisatie medewerkster in de wijk en op diverse plekken werden verhalen uit de buurt verteld. Bij de nieuwe Vogelbuurt, het wijkcentrum, Café de Kip, de nieuwe moestuin en de kapel bij de Nieuwe Haven.

De strijdbare Don Quichot verstoorde de rondleiding en liet het publiek het echte leven en de gemeenschapszin in de Kamperpoort zien. Dit alles met muziek en veel humor.

Behalve acteurs waren ook kinderen en enkele buurtbewoners betrokken in het theaterstuk. Zij speelden als echte acteurs mee in dit stuk.

De kinderen waren erg enthousiast en vonden het jammer toen het hele gebeuren was afgelopen..

Silas Neumann, de regisseur van dit theaterstuk was regelmatig te vinden in de buurt en heeft met verschillende bewoners uit de Kamperpoort gepraat, o.a. met Jacob Donze van het buurtmuseum, met werkers en bewoners van de Nieuwe Haven, de bewoners die de moestuin ondersteunen etc.

Zo zijn er heel veel verhalen en anekdotes opgehaald.

De samenwerking bestond uit: Stadsfestival, Travers Welzijn, IJsselheem en provincie Overijssel

Klik op foto voor Fotogalerij