Contact: Wijkcentrum Ons Eigen Huis

Mussenhage 2

8011 BH  Zwolle

Telefoon :  038 - 421 31 20

E-mail : redactie@kamperpoort.nl

Volg Ons

HomeActiviteiten Ons Eigen HuisNieuwsGebeurtenissenWijkcentrum Ons Eigen HuisWijkstichting STRIKJeugd- en JongerenwerkBewonersbedrijfZorg en WelzijnWijkkrant KamperpoorterLinksContact

Feestelijke Opening Bewegingstuin  6 november 2014

Cliënten van Nieuwe Haven en mensen uit de wijk kunnen volop buiten bewegen.
De beweegtuin van Nieuwe Haven werd officieel geopend op 6 november door Jan Slagter van Omroep Max.

Duco Bauwens, van het program­ma ‘Nederland in beweging‘, verzorgde de warming-up. Op 28 november kon heel Nederland bij Omroep Max meegenieten van dit prachtige samenwerkingsproject.

Met dank aan
De beweegtuin is een initiatief van afstuderende zorgmedewerkers van de opleiding VIG/MMZ. Greetje Meilema, Anita Spanninga, Aartine ten Brink, Marloes de Krijger, en Nathan Kayim volgen hun opleiding bij Deltion en werken bij IJssel­heem.
Als opdracht voor hun afstu­deren bedachten ze de beweegtuin om te zorgen voor verbinding tussen jong en oud in de wijk. Voor hun prachtige plan was echter geen

budget. De medewerkers trokken de stoute schoenen aan en namen contact op met de Stichting Max Maakt Mogelijk. Deze zorgde voor een groot deel van de financiering en IJsselheem legde het overige deel bij. Zo kon de beweegtuin gerealiseerd worden.
Jong en oud kan meedoen

De tuin is toegankelijk voor de hele wijk van jong tot oud. Ook voor mensen met een rollator of rolstoel. Het is een open tuin dus u kunt altijd een kijkje nemen. Er wordt een buurnetwerk opgezet met buurtsportcoaches, fysiotherapie en activiteitenbegeleiders van IJssel­heem, een jongerenmedewerker en buurtmedewerkers.

Voor vragen kunt u contact opne­men met Miny Westra (m.westra@travers.nl). De studenten zijn nog volop bezig om beweeggroepen op te zetten.

Buurtbewoners die willen meedenken of willen helpen zijn van harte welkom. Stuur een mailtje naar: beweegtuin@outlook.com.

Klik op foto voor Fotogalerij