Contact: Wijkcentrum Ons Eigen Huis

Mussenhage 2

8011 BH  Zwolle

Telefoon :  038 - 421 31 20

E-mail : redactie@kamperpoort.nl

Volg Ons

HomeActiviteiten Ons Eigen HuisNieuwsGebeurtenissenWijkcentrum Ons Eigen HuisWijkstichting STRIKJeugd- en JongerenwerkBewonersbedrijfZorg en WelzijnWijkkrant KamperpoorterLinksContact

Zeer Geslaagd Mussenhage Festival

Gezellig druk op het jaarlijkse Mussenhage festival


Zaterdag 27 september stond tijdens Nationale Burendag het jaarlijkse buurtfeest traditie getrouw op de agenda. Op de uitnodiging stond dat het Mussenhagefestival om 16:00 uur zou starten, maar al ruim voor die tijd was het druk rondom de Mussenhage. Vele vrijwilligers waren druk bezig met alle voorbereidingen.  


Alle bewoners uit de Kamperpoort waren van harte uitgenodigd en aan de uitnodiging is gehoor gegeven, want maar liefst 150 buurtbewoners zijn er op het wijkfeest afgekomen. Tijdens deze mooie na zomerdag viel er dan ook genoeg te beleven. Johanna’s restaurant en haar vele vrijwilligers verzorgden de catering. Zanger Jordy van Vilsteren verzorgde de muziek met vele Hollandse hits. Voor de kinderen en jongeren was er ook genoeg te beleven. Een groot springkussen, creatief knutselen, schminken en mozaïeken waren activiteiten die niet mochten ontbreken op het buurtfeest van 2014.


Bewoners werden ook uitgedaagd om mee te doen aan verschillende spelletjes. Tijdens de Kamperpoorter Kennisquiz konden buurtbewoners hun kennis testen over de wijk. Hierbij stonden verschillende onderwerpen centraal. Met vragen als:  Wat is de naam van de wijkagent, hoeveel huizen stonden er in de oude Vogelbuurt en wanneer is de Elbertschool aan de Lijnbaan gebouwd. De vragen werden steeds moeilijker, maar uiteindelijk was er één winnaar namelijk Hinneman Drogt. Hinneman ging met een grote tas vol boodschappen en andere gadgets uit de wijk naar huis.


Deze avond speelde onze PEC Zwolle een competitie wedstrijd tegen streek genoot Heracles Almelo en voor deze eredivisie wedstrijd waren verschillende toegangskaarten te winnen. Eén van de vragen was om te raden hoe oud de bestuursleden van STRIK bij elkaar opgeteld waren. Een andere prijsvraag was er voor de jongeren door zo vaak mogelijk te hoog houden met een PEC Zwolle voetbal. De winnaar hield de bal maar liefst 65 keer hoog.


Rond 19:00 uur werd het Mussenhage Festival afgesloten en ruimden alle vrijwilligers alles weer op. Met dank aan het wijkteam van Travers Welzijn, STRIK en vele vrijwilligers was een meer dan geslaagd buurtfeest. Voor sommigen was dit nog niet genoeg en zo ging het buurtfeest verder in  café De Kip.

Klik op foto voor Fotogalerij

Het duurt nog even en het lijkt nog ver weg, maar op zaterdag 24 september staat de Nationale Burendag van 2016 weer op de agenda. Traditie getrouw wordt dit ook gevierd in de Kamper­poort. Na het succes van de afgelopen jaren wordt ook dit weer het Mussenhagefestival georganiseerd.

Het wijkfeest wordt georganiseerd door buurtbewoners in samenwer­king met wijkstichting STRIK en de wijkwerkers van Travers Welzijn. Er staan weer tal van verschillende activiteiten op het programma voor jong en oud. Uiteraard zal een gezellig terras niet ontbreken met live muziek.

Mis het niet! Kom daarom zater­dagmiddag 24 september naar het Mussenhagefestival. De exacte tijden van het wijkfeest en het pro­gramma worden op een later tijdstip (na de zomervakantie) bekend gemaakt.

Heeft u tips, ideeën en of wilt u mee werken aan het festival? Laat het ons dan even weten. Kom dan even langs in het wijkcentrum Ons Eigen Huis en/of stuur een e-mail met je suggesties naar strik.kam­perpoort@live.nl.

Uitnodiging Mussenhagefestival 2016