Contact: Wijkcentrum Ons Eigen Huis

Mussenhage 2

8011 BH  Zwolle

Telefoon :  038 - 421 31 20

E-mail : redactie@kamperpoort.nl

Volg Ons

HomeActiviteiten Ons Eigen HuisNieuwsGebeurtenissenWijkcentrum Ons Eigen HuisWijkstichting STRIKJeugd- en JongerenwerkBewonersbedrijfZorg en WelzijnWijkkrant KamperpoorterLinksContact

Bouw Irishof van start


Op woensdag 3 december was de officiële start van de bouw van het nieuwbouwproject Irishof in Zwolle. Irishof is een kleinschalige nieuwbouw­wijk vlakbij Park Eekhout, met het centrum en het NS-Station op loopaf­stand. Irishof ligt in het verlengde van de Emmastraat en sluit naadloos aan bij het huidige straatbeeld. Klassieke woningen, modern comfort en ook nog alle voorzieningen bij de hand.

Een half jaar geleden werd door Nij­huis Bouw B.V. gestart met de verkoop van de 28 woningen. Binnen enkele maanden was 70% verkocht; een ongekend succes. De kopers hebben veel waardering voor het binnenstede­lijke karakter en de architectuur. Er zijn nog slechts enkele woningen beschik­baar.

Wijkwethouder Ed Anker gaf samen met directeur Erik Nijhuis op een bijzondere manier het startsein geven voor de officiële start bouw van Irishof. Alle betrokken partijen waren hiervoor uitgenodigd; natuurlijk ook de kopers van Irishof. De gebeurtenis werd op een ludieke wijze muzikaal onder­steund.

Klik op foto voor Fotogalerij

Update bouw De Nieuwe Feniks

Aan het project de Nieuwe Feniks wordt volop gebouwd. Alle koopwoningen zijn inmid­dels verkocht en in aanbouw. De nieuwe bewoners zijn vol

ver­wachting om eind van dit jaar de sleutels van hun nieuwe woning te krijgen.

Aan het woord een van hen: “Ik ken Zwolle vanuit mijn schooltijd erg goed en ik woon er nu twee jaar.

Maar na twee jaar in een huurap­partement in de binnenstad van Zwolle wilde ik graag iets kopen.

Mijn wens was om iets dichtbij de stad te wonen, meerdere slaapka­mers, niet te veel onderhoud en parkeren dichtbij. Ik had een jaar eerder al eens brochures opgevraagd van de Nieuwe Feniks.

Alleen, toen was het project niet concreet genoeg waardoor het mij niet overtuigde.

Na veel zoeken kwam ik weer bij de Nieuwe Feniks uit. Nu waren er nieuwe tekeningen en waren de plannen een stuk concreter.

Dat het nieuw is, dichtbij de stad en betaal­baar, waren voor mij de doorslag­gevende factoren.

Elke week kijk ik even op de bouw en maak ik een foto.”

De Nieuwe Feniks is een ontwik­keling van OC de Nieuwe Kamper­poort, een samenwerkingsverband tussen BPD, Schagen groep, Volkers Wessels en DLH Ontwikke­ling Zwolle.

IRISHOF